behandeling-trimsalonnosey.JPG

De behandeling

De meeste katten kunnen hun vacht prima onderhouden en zullen in hun kattenleven nooit een trimsalon bezoeken. Af en toe een kambeurt om losse haren te verwijderen is dan voldoende.

Maar er zijn omstandigheden die maken dat een bezoek aan de trimsalon nodig is en een hoop leed voorkomen kan worden. Meestal gaat het dan om (half)langhaar katten maar ook korthaar katten komen in een trimsalon.

Klitten en zelfs vervilting kunnen onder andere ontstaan door ouderdom, ziekte of artrose. De kat is dan niet meer in staat om zélf de vacht te onderhouden. Dit geldt ook voor een kat die te dik is en soms heeft een kat gewoon een lastige vacht die heel snel klit.

Er kunnen zich ook (tijdelijke) omstandigheden voordoen zoals het feit dat u als eigenaar geen tijd heeft voor de verzorging van de vacht van uw kat. Ook dan is een regelmatige trimbeurt door een professional aan te raden.

Bij voorkeur blijft u aanwezig bij de behandeling (ongeveer 1 uur) maar uw aanwezigheid wordt in ieder geval verwacht als u voor de eerste keer komt.

In mijn eigen trimsalon en bij u thuis wordt altijd ZONDER narcose gewerkt.

Er zijn omstandigheden waaronder behandelen onder narcose de enige mogelijkheid is. Dit gebeurt te allen tijde in de trimsalon bij de dierenarts.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een behandeling boeken?

Ga naar contact en maak een (bel)afspraak.